מצרכים
- 1.5 כוסות תערובת קמחים לפי רצונכם, אני אוהבת שילוב של סורגום+ אורז מלא+ אורז לבן/ טפיוקה+ שקדים
- 1/2 כפית סודה
- כפית 1 אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/3 כוס שמן זרעי ענבים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר קנים
- 1/2 כוס מחמצת (אפשר להשתמש בעודפים) או אשל או יוגורט כבשים
- 2-3 בננות מועכות (~כוס 1)
- כפית 1 תמצית וניל טבעית
- 1/2 כפית קינמון
- אגוזי מלך שבורים/ שוקולד צ'פס- אופציונאלי
הכנה
- לחמם תנור ל-175 מעלות.
- לטרוף יחד שמן, ביצים וסוכר. להוסיף מחמצת ואחר כך בננות ווניל.
- לערבב בקערה קטנה קמחים, מלח, קינמון, אבקת אפייה וסודה.
- להוסיף יבשים לרטובים, לערבב.
- להוסיף אגוזים ושוקולד צ'פס.
- להעביר את הבלילה לתבנית עם נייר אפייה או לשקעי מאפינס.
- לאפות כ-40-50 דקות לעוגה או כ-25 דקות למאפינס.
בתאבון!