מצרכים
- 1/2 כוס מחמצת (אפשר להשתמש בעודפים)
- עד 1/2 כוס קמח (אהבתי שילוב של קינואה וכוסמת ירוקה)
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- עשבי תיבול
- מלח גס- לפזר מעל
הכנה
- מחממים תנור ל175 מעלות.
- בקערה קטנה שמים את המחמצת, מוסיפים מלח ושמן זית ואז מתחילים להוסיף קמח. כמות הקמח תלויה במחמצת שלכם, עד כמה היא דלילה/סמיכה ובספיגה של הקמח. מוסיפים גם עשבי תיבול. הבצק שמתקבל הוא ממש נוח.
- שמים מעט שמן זית על הידיים ועוטפים את כדור הבצק. מרדדים את הבצק דק בין שתי ניירות אפייה.
- חותכים צורות עם סכין פיצה או סכין חדה, מפזרים למעלה מלח גס.
- אופים 10-15 דקות ללא טורבו- תלוי בתנור ובעובי של הקרקרים.
בתאבון!