פיצה מחמצת

מצרכים

  • 100 גרם קמח סורגום
  • 50 גרם קמח טף
  • 50 גרם קמח קינואה
  • 100 גרם קמח טפיוקה
  • 16 גרם פסיליום טחון/דק
  • 340 גרם מים
  • 200 גרם מחמצת
  • 25 גרם שמן זית
  • 8 גרם מלח+ 20-40 גרם מים

הכנה

  1. בקערה בינונית לערבב קמחים עם פסיליום.
  2. בקערה גדולה לערבב 340 גרם מים עם שמן זית ומחמצת.
  3. להוסיף קמחים לקערה הגדולה. לערבב, לכסות ולהשאיר למנוחה של 30-60 דקות.
  4. בינתיים להשרות בקערית קטנה 20 גרם מים+8 גרם מלח (אצלי מלח גס).
  5. להוסיף לבצק מים עם מלח וללוש להטעה בבצק. הבצק שמתקבל אמור להיות די דביק. אם הבצק מרגיש כבד/ יבש, אפשר להוסיף עוד עד 20 גרם מים.
  6. לכסות ולהשאיר להתפחה של כ-3-6 שעות בחוץ, או כ-12-24 שעות במקרר, עד להכפלה.
    *אם רוצים להתפיח במקרר, לפני הכנסה לקירור תנו לבצק חצי שעה- שעה בחוץ כדי לתת לתהליך התפיחה להתחיל. זמן התפחה תלוי בטמפרטורה ובחוזק המחמצת.
  7. לחמם תנור ל250-275 מעלות, או לחום יותר גבוה אם התנור מאפשר, עם אבן אפייה או תבנית הפוכה.
  8. לחלק בצק ל-2. להעביר כל חלק לנייר אפייה ולרדד. לקמח לפי הצורך, כאן אני אוהבת להשתמש בקמח אורז לבן.
  9. עוברים לשלב החשוב: מורחים רוטב רוטב ושמים תוספות שאוהבים.
  10. אפייה: לאפות באמצע התנור. זמן אפייה יהיה תלוי בתנור שלכם. אני אופה על 270 מעלות 7-8 דקות ללא טורבו+ דקה 1 עם טורבו.

בתאבון!

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: