מצרכים
- 100 גרם קמח סורגום
- 50 גרם קמח טף
- 50 גרם קמח קינואה
- 100 גרם קמח טפיוקה
- 16 גרם פסיליום טחון/דק
- 340 גרם מים
- 200 גרם מחמצת
- 25 גרם שמן זית
- 8 גרם מלח+ 20-40 גרם מים
הכנה
- בקערה בינונית לערבב קמחים עם פסיליום.
- בקערה גדולה לערבב 340 גרם מים עם שמן זית ומחמצת.
- להוסיף קמחים לקערה הגדולה. לערבב, לכסות ולהשאיר למנוחה של 30-60 דקות.
- בינתיים להשרות בקערית קטנה 20 גרם מים+8 גרם מלח (אצלי מלח גס).
- להוסיף לבצק מים עם מלח וללוש להטעה בבצק. הבצק שמתקבל אמור להיות די דביק. אם הבצק מרגיש כבד/ יבש, אפשר להוסיף עוד עד 20 גרם מים.
- לכסות ולהשאיר להתפחה של כ-3-6 שעות בחוץ, או כ-12-24 שעות במקרר, עד להכפלה.
*אם רוצים להתפיח במקרר, לפני הכנסה לקירור תנו לבצק חצי שעה- שעה בחוץ כדי לתת לתהליך התפיחה להתחיל. זמן התפחה תלוי בטמפרטורה ובחוזק המחמצת. - לחמם תנור ל250-275 מעלות, או לחום יותר גבוה אם התנור מאפשר, עם אבן אפייה או תבנית הפוכה.
- לחלק בצק ל-2. להעביר כל חלק לנייר אפייה ולרדד. לקמח לפי הצורך, כאן אני אוהבת להשתמש בקמח אורז לבן.
- עוברים לשלב החשוב: מורחים רוטב רוטב ושמים תוספות שאוהבים.
- אפייה: לאפות באמצע התנור. זמן אפייה יהיה תלוי בתנור שלכם. אני אופה על 270 מעלות 7-8 דקות ללא טורבו+ דקה 1 עם טורבו.
בתאבון!