החלה רכה וטעימה, מכילה כ-52% קמח שיבולת שועל ללא גלוטן.
הערות: אני לא ממליצה לעשות התפחה ארוכה במקרר, כדי לא לקבל תוצר סופי בטעם חמצמץ. אם רוצים לקצר את זמן התפיחה הראשונה, אפשר להגדיל את כמות המחמצת ע"י הוספת 40 גרם קמח סורגום ו40 גרם מים ממרכיבי הבצק למחמצת.
מצרכים
- 210 גרם קמח שיבולת שועל לל"ג מנופה
- 100 גרם קמח טפיוקה
- 20 גרם פסיליום טחון
- 5 גרם מלח דק
- 180 גרם מחמצת טריה*
- 60+200 גרם מים
- 40 גרם סילאן
- 50 גרם שמן זית
- ביצה 1+חלמון 1 (חלבון לשמור לסוף)
- חופן צימוקים- אופציונאלי, לא יותר מידי, כי הבצק יכול להקרע, להשרות 10 דקות במים רותחים, להוסיף אחרי המנוחה
- שומשום- אופציונאלי
- שפריצר מים
- תבנית
*אפשר לשנות את כמות המחמצת לפי נוחיותנו: אם נרצה להאריך את זמן ההתפחה, אפשר להקטין את כמות המחמצת למשל ל-80 גרם ואז להוסיף למתכון 50 גרם קמח ו50 גרם מים בהתאם.
הכנה
- בקערה בינונית לערבב טוב קמחים, פסיליום ומלח.
- לקערה גדולה למזוג 200 גרם מים, להוסיף שמן זית, סילאן, ביצה וחלמון, לערבב. עכשיו להוסיף מחמצת ושוב לערבב.
- להוסיף קמחים למים, לערבב טוב. אין צורך ממש ללוש. לכסות ולהשאיר לחצי שעה-שעה.
- להכין צימוקים ו-60 גרם מים. להוסיף לבצק וללוש בתנועות סיבוב עד שכל המים נספגים בבצק. הבצק נשאר די דביק, זה בסדר.
- לכסות ולהשאיר להתפחה בחוץ, 2-6 שעות.
- להעביר את הבצק על משטח מקומח (אני ממליצה לקמח עם קמח אורז לבן) וליצור חלה. הבצק די נוח לעבודה, אבל זהו עדיין בצק ללא גלוטן ולכן הוא לא כל כך נמתח וצריך לעבוד איתו בעדינות.
- להעביר את החלה לתבנית עם נייר אפייה, לכסות ולהשאיר להתפחה של כשעה-שעה וחצי בקיץ או יותר בחורף. כדי לזרז את התהליך אפשר להתפיח בתוך תנור/מיקרו סגור עם כוס מים רותחים.
- לחמם תנור מראש ל200 מעלות.
- למרוח חלבון ביצה על החלה ולפזר שומשום, אם רוצים.
- להכניס את החלה לתנור, להשפריץ מים על דפנות התנור ולהוריד חום ל-180 מעלות. אחרי 5 דקות שוב להשפריץ מים על דפנות התנור ולאפות עוד כ-45 דקות. לאחר מכן להוציא את החלה מהתבנית, לאפות 5 דקות נוספות ולכבות את התנור.
- כאשר מוציאים את החלה המוכנה אפשר למרוח עליה מעט שמן זית לקבלת צבע יפה.
- לצנן על הרשת לפחות שעה לפני ההגשה.
בתאבון!