פיתות

מצרכים

  • 175 גרם קמח סורגום
  • 100 גרם קמח אורז מלא
  • 75 גרם קמח חומוס
  • 75 גרם עמילן תפוחי אדמה
  • 75 גרם קמח טפיוקה
  • 24 גרם פסיליום טחון/דק
  • 10 גרם מלח
  • 450+20 גרם מים
  • כף סילן
  • 200 גרם מחמצת
  • 40 גרם שמן זית- להוסיף בסוף

הכנה

  1. בקערה בינונית לערבב קמחים עם פסיליום ומלח.
  2. לקערה גדולה למזוג 450 גרם מים, להוסיף סילן ואז את המחמצת, לערבב.
  3. להוסיף קמחים לקערה הגדולה, לערבב, ללוש מעט. להוסיף שמן זית, ללוש להטמעה בבצק, לכסות ולהשאיר למנוחה של 30-60 דקות.
  4. להוסיף לבצק עוד 20 גרם מים וללוש להטמעה בבצק. הבצק נשאר קצת דביק, זה תקין. לכסות ולהשאיר להתפחה של כ-3-6 שעות בחוץ, או כ-12-24 שעות במקרר, עד להכפלה.
    *אם רוצים להתפיח במקרר, לפני הכנסה לקירור תנו לבצק חצי שעה- שעה בחוץ כדי לתת לתהליך התפיחה להתחיל. זמן התפחה תלוי בטמפרטורה ובחוזק המחמצת.
  5. הכנות של התנור: למקם את משטח/ אבן האפייה (או 2 תבניות תנור מחוברות) בשליש העליון של התנור, ולחמם את התנור למקסימום (אצלי 270 מעלות).
  6. הכנת הפיתות:
    • לקמח את משטח העבודה עם קמח אורז לבן או טפיוקה,
    • לחלק את הבצק ל-9 חלקים של כ-140 גרם כל אחד,
    • לגלגל כל חלק לכדור ולסדר אותם לפניכם לפי סדר הגלגול,
    • לקחת קמח אורז מלא או קמח תירס ולקמח את המשטח עליו תניחו את הפיתות, למניעת הדבקה,
    • לקחת כל כדור, לפי הסדר שלהם, ולרדד לפיתה בעובי של כ5-7 מ"מ, לסדר מהראשונה לאחרונה,
    • לכסות במגבת ולהשאיר להתפחה של 20-40 דקות- לא לוותר על השלב הזה!
  7. אפייה: נגלות של 2-3 פיתות יחד, 6 דקות עם טורבו
    • להכין תבנית עם מגבת או שתיים, כדי להניח ולכסות את הפיתות המוכנות,
    • לקמח מעט את כף הפיצה בקמח אורז מלא או קמח תירס, להניח את הפיתות להחליק על משטח האפייה,
    • לאפות 6 דקות עם טורבו- לרקוד/ לשיר/ להנות מהיופי של הפיתות תופחות 🙂
    • להוציא את הפיתות בזהירות, עדיף לא בידיים, אפשר עם איזה כף עץ, להניח על התבנית עם המגבת ולכסות,
    • לתת לתנור כמה דקות להחזיר את החום ולחזור על התהליך.
  8. עדיף לשמור את הפיתות בהקפאה, להקפיא עדיף מייד כשמתקררות.

בתאבון!

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: