מצרכים
- 175 גרם קמח סורגום
- 100 גרם קמח אורז מלא
- 75 גרם קמח חומוס
- 75 גרם עמילן תפוחי אדמה
- 75 גרם קמח טפיוקה
- 24 גרם פסיליום טחון/דק
- 10 גרם מלח
- 450+20 גרם מים
- כף סילן
- 200 גרם מחמצת
- 40 גרם שמן זית- להוסיף בסוף
הכנה
- בקערה בינונית לערבב קמחים עם פסיליום ומלח.
- לקערה גדולה למזוג 450 גרם מים, להוסיף סילן ואז את המחמצת, לערבב.
- להוסיף קמחים לקערה הגדולה, לערבב, ללוש מעט. להוסיף שמן זית, ללוש להטמעה בבצק, לכסות ולהשאיר למנוחה של 30-60 דקות.
- להוסיף לבצק עוד 20 גרם מים וללוש להטמעה בבצק. הבצק נשאר קצת דביק, זה תקין. לכסות ולהשאיר להתפחה של כ-3-6 שעות בחוץ, או כ-12-24 שעות במקרר, עד להכפלה.
*אם רוצים להתפיח במקרר, לפני הכנסה לקירור תנו לבצק חצי שעה- שעה בחוץ כדי לתת לתהליך התפיחה להתחיל. זמן התפחה תלוי בטמפרטורה ובחוזק המחמצת. - הכנות של התנור: למקם את משטח/ אבן האפייה (או 2 תבניות תנור מחוברות) בשליש העליון של התנור, ולחמם את התנור למקסימום (אצלי 270 מעלות).
- הכנת הפיתות:
- לקמח את משטח העבודה עם קמח אורז לבן או טפיוקה,
- לחלק את הבצק ל-9 חלקים של כ-140 גרם כל אחד,
- לגלגל כל חלק לכדור ולסדר אותם לפניכם לפי סדר הגלגול,
- לקחת קמח אורז מלא או קמח תירס ולקמח את המשטח עליו תניחו את הפיתות, למניעת הדבקה,
- לקחת כל כדור, לפי הסדר שלהם, ולרדד לפיתה בעובי של כ5-7 מ"מ, לסדר מהראשונה לאחרונה,
- לכסות במגבת ולהשאיר להתפחה של 20-40 דקות- לא לוותר על השלב הזה!
- אפייה: נגלות של 2-3 פיתות יחד, 6 דקות עם טורבו
- להכין תבנית עם מגבת או שתיים, כדי להניח ולכסות את הפיתות המוכנות,
- לקמח מעט את כף הפיצה בקמח אורז מלא או קמח תירס, להניח את הפיתות להחליק על משטח האפייה,
- לאפות 6 דקות עם טורבו- לרקוד/ לשיר/ להנות מהיופי של הפיתות תופחות 🙂
- להוציא את הפיתות בזהירות, עדיף לא בידיים, אפשר עם איזה כף עץ, להניח על התבנית עם המגבת ולכסות,
- לתת לתנור כמה דקות להחזיר את החום ולחזור על התהליך.
- עדיף לשמור את הפיתות בהקפאה, להקפיא עדיף מייד כשמתקררות.
בתאבון!