
נעים להכיר, אני מריה ואני שמחה לארח אותך כאן באתר שלי.
איך ולמה הגעתי לאפייה ללא גלוטן?
כמו הרבה הורים אחרים, נחשפתי לעניין ה"ללא גלוטן" בעקבות גילוי הצליאק אצל הבן שלי. בהתחלה די נבהלתי, נלחצתי, ואוו זה חדש וזה נשמע מסובך. כאשר נרגעתי מעט, התחלתי לחפש מידע ומתכונים למאכלים שהילד רגיל אליהם, רק בגרסה ללא גלוטן. ראיתי שהרבה מהמתכונים הם לא כל כך בריאים, מכילים הרבה עמילנים וחומרים שונים ומשונים שהייתי רוצה להימנע מהם.
היה לי כבר ניסיון באפייה מקמחים מלאים ועל בסיס מחמצת וממש לא רציתי לוותר. אחרי חיפוש ברשת מצאתי מעט מאוד מידע רלוונטי בעברית ודי הרבה בשפות אחרות (הרוב באנגלית, אבל יצא לי גם לתרגם מתכונים משוודית, סלובנית ועוד 🙂 ) קראתי על קמחים, שילובים, תחליפי גלוטן והתחלתי לנסות ולהתנסות. האתגר היה להתאים את המתכונים שמצאתי למציאות שלי, המצרכים שבהישג ידי וכמובן גם להעדפות וטעם.
השתתפתי גם בכמה סדנאות שמועברות ע"י אופים בארץ, מה שנתן לי מצד אחד עוד דרך ראייה של עולם ללא גלוטן ומצד שני עזר לי לדייק את הדרך שלי.
אני אופה בעיקר עם קמחים מלאים, משתדלת להמעיט בעמילנים. לא משתמשת בשמרים, אלא במחמצת/שאור טבעית ללא גלוטן, ללא תוספים תעשייתיים למיניהם. לא אשקר הרבה פעמים זה בהחלט מאתגר.
את המתכונים שהגעתי אליהם ובהם אני משתמשת היום החלטתי להביא דרך האתר הזה, מקווה שיהיה שימושי לכל המבקרים. המתכונים מופיעים בגרסה האחרונה והעדכנית שלהם, במידה ואגיע לגרסה משופרת, אעדכן את המתכון הרלוונטי באתר.
המלצות על קבוצות בפייסבוק
למי שמתעניין ומחפש חברים לדרך: