כלים לאופה המתחיל

מה צריך כדי לאפות לחם בבית?
צריך לקנות אופה לחם? אולי מיקסר?
לא. לחם הכי טעים נאפה בתנור ביתי, גם מיקסר לא חייבים.
כן ישנם מספר פריטים שתצטרכו, מבחינתי זו רשימה ראשונית טובה לאופה שמתחיל את דרכו:

  1. משקל מטבח– באפייה מקצועית שוקלים את המרכיבים על מנת למנוע טעויות, לרוב במתכוני לחמים שתמצאו כאן או ברשת המצרכים יהיו רשומים לפי משקל. לא חייבים משקל משוקלל, אפילו משקל מטבח הכי פשוט מתאים לאפייה ביתית.
  2. תבנית לחם– בהתחלה אני ממליצה לאפות הלחם בתבנית, זה יותר פשוט ובטוח מאפייה חופשית. תבנית עוזרת ללחם להחזיק את צורתו. מומלץ להשתמש בתבנית לחם יעודית, אך ישנן גם אופציות נוספות במידות מתאימות.
  3. קלף פלסטיק– כלי עזר לעבודה עם הבצק.
  4. קלף מתכת– לעבודה על משטח עבודה/ לחלוקת הבצק.
  5. סכין/תער חריצה– לחריצת לחם/לחמניות. סכין משוננת קטנה טובה, סכין מיוחדת לחריצה או סכין גילוח ישנה, טובה וחדה.
  6. כלי לאדים– לאפיית לחם- אפשר להשתמש בכלי מתכתי כלשהו או בתבנית.
  7. מדחום למזון– למדידת טמפרטורת הלחם לבדיקת מוכנות. מומלץ להתחלה.
  8. סכין לפריסת לחם– ברור! סכין משוננת יעודית טובה.
  9. מטחנת תבלינים/קפה– מומלץ, עבור טחינת פשתן/פסיליום.