ענייני מחמצת

מחמצת (או שאור, מהמילה שארית) היא תערובת של קמח ומים שתוססת שעזרת שמרי הבר שבאוויר. לחם שאור הוא הלחם הטבעי שנאפה על בסיס מחמצת. אין צורך להוסיף בו חומרים נוספים, מלאכותיים או סוכרים. רק קמח, מים ומלח.

מחמצת כוללת בתוכה שמרים ובקטריות. השמרים הם לא שמרים תעשייתיים מהירים, אלא שמרים פראיים, יותר איטיים. בקטריות הן בקטריות טובות, לקטובקטריות, כמו ביוגורט או בפרוביוטיקה. השמרים תפקידם להתפיח את הבצק, הבקטריות הן אלה שנותנות ללחם את הטעם החמצמץ והופכות את הלחם למזין וקל לעיכול.

מחמצת מגדלים פעם אחת ואחר כך שומרים עליה ומתחזקים. משתמשים בחלק ו"מאכילים" את החלק שנותר בקמח ומים, כדי להשתמש בפעם הבאה וכך הלאה…
אפשר ומאוד מקובל לקבל גור מחמצת מחבר, כך אפשר לדלג על שלב הגידול וישר לעבור לשלב הכנת הבצק.


כאן המידע אודות המחמצת: למה התפחה עם מחמצת בריאה, מהו תהליך של הכנת המחמצת, איך מתחזקים אותה ביום יום וגם תשובות לשאלות נפוצות, כמו "מה לעשות כשנוסעים לחופשה?" או "אין בועות, האם המחמצת שלי מתה?" ועוד.

יתרונות התפחה עם מחמצת
תהליך הכנת מחמצת לל"ג
טיפול במחמצת
מחמצת: שאלות ותשובות