עוגיות מלוחות

מצרכים לכ-18 עוגיות קטנות

  • 1/2 כוס קמח סורגום
  • 1/4 כוס קמח כוסמת ירוקה
  • 1/4 כוס שקדים טחונים/ קמח שקדים
  • 1/2 כפית מלח
  • כף 1 סוכר קנים
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • עשבי תיבול לפי הטעם (לא שמתי הפעם, אך בפעם הבאה אוסיף קורנית)
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • ביצה 1
  • 1/4 כוס מחמצת (אפשר להשתמש בעודפים) או יוגורט כבשים
  • 50-100 גרם גבינה צהובה מגורדת (גאודה/מוצרלה/צ'דר)
  • שומשום

הכנה

  1. לערבב מצרכים יבשים.
  2. להוסיף חמאה, ביצה ומחמצת. ללוש ביד לקבלת בצק.
  3. להוסיף גבינה צהובה וללוש לפיזור אחיד.
  4. לכסות ולשים במקרר לחצי שעה-שעה (לא חובה, אך מומלץ).
  5. לחמם תנור ל175 מעלות.
  6. ליצור עוגיות בידיים ולסדר על גבי תבנית עם נייר אפייה.
  7. לפזר שומשום וללחוץ באצבעות למעלה על כל עוגיה שיכנס מעט פנימה.
  8. לאפות 13-15 דקות.

 

בתאבון!

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: