מצרכים לכ-18 עוגיות קטנות
- 1/2 כוס קמח סורגום
- 1/4 כוס קמח כוסמת ירוקה
- 1/4 כוס שקדים טחונים/ קמח שקדים
- 1/2 כפית מלח
- כף 1 סוכר קנים
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- עשבי תיבול לפי הטעם (לא שמתי הפעם, אך בפעם הבאה אוסיף קורנית)
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- ביצה 1
- 1/4 כוס מחמצת (אפשר להשתמש בעודפים) או יוגורט כבשים
- 50-100 גרם גבינה צהובה מגורדת (גאודה/מוצרלה/צ'דר)
- שומשום
הכנה
- לערבב מצרכים יבשים.
- להוסיף חמאה, ביצה ומחמצת. ללוש ביד לקבלת בצק.
- להוסיף גבינה צהובה וללוש לפיזור אחיד.
- לכסות ולשים במקרר לחצי שעה-שעה (לא חובה, אך מומלץ).
- לחמם תנור ל175 מעלות.
- ליצור עוגיות בידיים ולסדר על גבי תבנית עם נייר אפייה.
- לפזר שומשום וללחוץ באצבעות למעלה על כל עוגיה שיכנס מעט פנימה.
- לאפות 13-15 דקות.
בתאבון!